Waarom je het licht AAN moet laten voor een romantische Valentijnsdag


IMG 1957

1) Dimbare verlichting is het magische middel

Vergeet de romantische muziek, de violen in de achtergrond, of "jullie" liedje. Het gaat om het juist gedimde licht voor de ware romantiek! Volgens een waar onderzoek van Rosemarie J.E.Rajae Jordans wordt blauw licht (het minst romantische licht van allemaal) plots ervaren als "romantiek-opwekkend" als deze zo ver mogelijk gedimd wordt. Daar waar de felle variant juist als kil en ongezellig wordt opgemerkt,  scoort de gedimde variant duidelijk vele malen hoger in de gezelligheids factor. Ondertussen heeft een onderzoek van Marike de Kruiff ontdekt dat een intieme en gezellige ambiance gecreeerd kan worden door een combinatie van warme tinten en gedimd licht. Ofwel, hetgeen wij ervaren als kaarslicht.

Hoe dan ook, welke lichtkleur je ook kiest; dim ze met Valentijnsdag voor het meest ultieme effect! 

2) De kleur rood maakt dat vrouwen direct meer aantrekkelijk zijn voor mannen. 

In ieder geval, dat komt uit een onderzoek van Andrew J. Elliot en Daniela Niesta. Het onderzoek richtte zich op de vraag in welke mate factoren die niet over het uiterlijk gaan, van invloed zijn op aantrekkingskracht. Hieruit kwam het volgende.
Mannen werd gevraagd met welke vrouwen uit het testpanel ze een romantische date willen hebben enkel en alleen op het eerste oog. Opvallend was dat vrouwen in rode kleding duidelijk positiever en als meer aantrekkelijk werden beoordeeld dan vrouwen in blauwe kleding. Uit het onderzoek kwam ook naar voren dat als de vrouwen in rode kleding, voor een witte achtergrond geplaatst werden, ze als meer aantrekkelijk werden. 

Dus dames; dress to impress en draag rood met Valentijn. En heren; zorg voor een warme, lichtelijk rood getinte ambiance (op z'n minst een rode roos bij candle light)

3) Rood, ook in verlichting, verhoogt de passie en romantiek

Uit datzelfde onderzoek vloeit voort dat de kleur rood een verband heeft met verhoogde romantiek en passie. Ze leggen uit dat rood onbewust bij mannen de assocatie wekt met lust en romantiek. Waarschijnlijk een mechanisme afkomstig uit de oertijd waarbij vrouwen een meer rode huidskleur of "blos" kregen als zij ook "in de stemming" waren. Een belangrijke tip als je de juiste verlichting wilt afstemmen; een lichtelijk warmere gloed kan de juiste romantische sfeer wekken.

Dus deze Valentijnsdag zou het zomaar "liefde op het eerste LICHT" kunnen zijn!


Om je een handje te helpen deze Valentijnsdag, bestel je nu nog een

slaapkamer verlichting set met 20% korting! Gebruik code VLTN17

https://www.ledstripxpert.nl/led-strips-compleet/ledstrip-slaapkamer.html

 

NB:
Te gebruiken bij de 1 en 2 persoons sets
Actie geldig t/m 14-02-2017
Actie niet in combinatie met andere kortingen

 

cs-cart add-ons, cs-cart licences, cs-cart developing