Filter ledstrips Filter ledstrips

Led profiel diffuser / afdekkap

Wat je wellicht nog niet wist is dat je aluminium led profielen kunt afdekken met verschillende kappen (diffuser). Hiermee creëer je prachtig diffuus licht! Met een led profiel diffuser kun je exact bepalen hoe het schijnsel van de led verlichting uw interieur verlicht. De afdekkappen c.q. diffuser zijn te bevestigen door ze in het profiel te schuiven of door ze er in te klikken.

De keuze van het soort licht van diffuser is de doorslaggevende factor voor de uitstraling van uw ledverlichting. Je kunt o.a kiezen uit:

  • Helder
  • Satijn
  • Opaal

Tip: Lees in onze blog over welke diffuser je kunt kiezen

Waarvoor gebruik je een diffuser?

Met een heldere led profiel diffuser kunt u de ledlampjes nog goed zien zitten; het led licht is daarentegen glashelder. Als u de afzonderlijke lichtpunten minder in het oog wilt laten springen is de satijn ledstrip diffuser een goede keuze. Deze geeft semi diffuse verlichting; het licht wordt iets meer afgedekt voor een subtiel, diffuus effect. De opaal ledstrip diffuser, met een melkachtige kleur, geeft het meest diffuse effect; de afzonderlijke punten van de ledlampjes zijn hierbij het minst zichtbaar. Hiermee krijgt u een prachtig egaal schijnsel.

LENS diffuser

De klikbare variant is ook te verkrijgen als ‘lens diffuser’. Het materiaal van deze diffuser is als het ware geslepen als een lens. Zo wordt het licht gebundeld in een hoek naar 30 graden, waardoor er een geraffineerd waaier effect ontstaat. Dit biedt de mogelijkheid om het licht naar verschillende kanten te richten en volop te spelen met lichteffecten.

Materiaal diffuser

Elke diffuser is stuk voor stuk vervaardigd uit polycarbonaat of PMMA. De PMMA diffuser zijn UV bestendig, en de polycabonaat hebben een uv beschermer. Bijkomend voordeel is dat polycarbonaat niet breekt en brandvertragend werkt. Polycarbonaat is dus niet alleen duurzaam, maar ook zeer veilig in het gebruik!
cs-cart add-ons, cs-cart licences, cs-cart developing