LED strips ingieten


LED strips ingieten met epoxyhars

LED strips ingieten

Led strips kan je optimaal beschermen wanneer je ze ingiet met epoxy hars. Je gebruikt het op plaatsen waar de strip maximaal beschermd moet wordne. Het is een nauwkeurig karweitje maar je krijgt er ook wat voor terug. Het inhieten van de ledstrips geeft namelijk meerdere voordelen.

  • De ledstrips zijn na het ingieten geweldig slijtvast geworden
  • De ledstrips zijn na ingieten 100% waterdicht (IP68)
  • De ledstrips in het led profiel behoudt door het ledprofiel uitstekende koeleigenschappen
  • De ledstrips zijn ook zeer goed beschermd tegen mechanische invloeden van buitenaf ("Hufterproof")
  • De ledstrips zijn goed schoon te maken (ook met hogedrukreiniging)
  • Veiligheid, de led strip is beter bestand tegen bijvoorbeeld vuur en brand
  • De ledstrip gaat velen malen langer mee, en daardoor minimaal belastend voor het milieu.

Met het ingieten van de led strip verduurzaam je het resultaat.

 

Waarom leds ingieten?

Led strips worden bijna onverwoestbaar als je ze hebt ingegoten

  • Een ledprofiel in combinatie met ingieten met epoxy hars maakt het geheel heel sterk.Denk bijvoorbeeld aan "hufterproof"  maken van ledverlichting
  • Bij ledstrips in de vijver weet je zeker dat de strip 100% waterdicht is. OOk zal het schoonmaken geen invloed hebben op de ingegoten ledstrip
  • Ledstrip toepassen in voetpad of oprijlaan. Je maakt het systeem un de grond, alles werkt en je giet het af. Daarna is het systeem zo sterk dat je er over heen kan lopen of zelfs kan overrijden met een auto.

 

Welke leds kan je ingieten?

In principe kan je alle ledverlichting ingieten. Dit kan varieren van ledstrips voor reclame borden tot ledstrips die gebruikt worden in de badkmaer of in vloeren.

 

Wat gebruik je om leds in te gieten?

Je gebruikt een speciaal epoxy hars om led strips in te gieten. Er zijn verschillende soorten harsen verkrijgbaar (ze zijn niet goedkoop maar wel zeer goed) De epoxy dient aan specifieke eigenschappen te voldoen. Je kan niet zomaar alle gietmaterialen gebruiken. Sommige gietharsen worden namelijk (kokend) heet tijdens het uitharsen. Komt deze temperatuur boven de 60 graden celsius dan kan je naar alle waarschijnlijkheid je ledstrip in de vuilnisbak gooien omdat deze niet meer werkt.

De meeste epoxy hars systemen bestaan uit 2 componenten en bestaan uit een epoxy hars met harder. Er zijn ook epoxyharsen verkrijgbaar met een monosysteem. Deze laatste zijn soims wat onhandig in gebruik. De 2 componenten systemen hebben ongeveer een verwerkingstijd van 30 minuten en uithardtijd van zo'n 24uur.

 

Waar moet je op letten als je leds gaat ingieten?

Hoewel je het niet zou verwachten zijn er een aantal issues die kunnen ontstaan tijdens en na het ingieten. Zo kan de lichtkleur van de leds veranderen. Ook kan het gebeuren dat het verschil inlichtkleur van de leds onderling is veranderd (of juist wordt versterkt). Zeker bij de goedkope(re) gietmaterialen is dit het geval. Ga je de verlichting buiten toepassen, is een hars met een UV beschermer belangrijk.

Wij hebben 2 soorten epoxy systemen. Een systeem voor binnen en een systeem voor buiten. Bekijk hier epoxy systemen om ledstrip in te gieten.

 

Er zitten ook nadelen aan het ingieten!

Je project kan waarschijnlijk volledig in de vuilnisbak als het fout gaat, waarna je weer helemaal opnieuw moet beginnen. Daarbij zijn onderdelen vaak niet meer te 'redden' of opnieuw te gebruiken. Gaat het fout, dan is je werk vaak verloren. We willen je hiermee aangeven dat het ingieten van ledstrips niet voor iedereen is weggelegd.

Opmerkingen

Geen berichten gevonden

Reageer
cs-cart add-ons, cs-cart licences, cs-cart developing