BLOG CATEGORIEEN BLOG CATEGORIEEN

Meld je aan Meld je aan

Ledstrip informatie & blog

 

Waterdicht is waterdicht? Niet helemaal. Hier zijn een aantal zogenaamde gradaties in. Ze varieren van IP20 tot IP68. Lees welke gradatie betekend en maak een goed geinfomeerde beslissing.

De meeste ledprofielen zijn waterdicht af te werken. Hoe gaat dat precies in zijn werk en wat heb je hier voor nodig? Lees in deze handleiding met afbeeldingen hoe dat precies moet stap voor stap (9 stappen).

De afdekkap voor ledprofiel wordt ook wel een diffuser genoemd. Door de verschillende soorten lichttransmissie kan je zelf bepalen welk soort licht er van je ledstrip komt. Lees meer over diffusers en afdekkappen en de mogelijkheden hiervan.

RGB verlichting en dimbare warm wit ledstrip verlichting sets met batterij zijn bij ons vernieuwd. Overal ledstrips toepassen is nu mogelijk. Wat kunnen deze ledstrips nu eigenlijk.

Je kan onze led strips eenvoudig aansluiten op een accu. Je kan ze ook aansluiten op elke soort accu bijvoorbeeld in de auto, caravan, camper en natuurlijk in een boot. Dit is mogelijk met al onze led strips zowel monokleur als multikleur.

IR, RF, WIFI, BT en AB - maar er is ook handbediening. Het zijn de manieren om de lichtkleur in te stellen of je ledstrip te kunnen dimmen. Het zijn verschillende systemen die met de hand, afstandsbediening of met je smartphone kan bedienen. Elk met verschillende voor- en nadelen. We leggen deze manieren graag aan je uit zodat je de juiste keuze afstandsbediening kunt maken!

Wist je dat je ook mono kleur led strips kan dimmen met een normale muurdimmer? Je gebruikt dan je normale dimmer in je muur en je dimt traploos je led strips

Heb je ook wel eens gehad dat je bijna niet het verschil kan zien tussen je zwarte en donkerblauwe sokken? Of dat je het idee hebt dat je opeens heel bleek lijkt in dat vervelende pashokje? Allemaal gevallen van een verkeerde CRI (Colour Rendering Index) waardoor kleuren er anders uitzien dan werkelijk het geval is.

LED strips zijn een soort plakband met daarop ledjes geplaatst. Maar wat zijn nog meer kenmerken van een LED strip? Kleuren, formaat, aantal leds, en lichtsterkte.

Televisie kijken doen we in Nederland graag en vaak. Met de komst van digitale TV en de mogelijkheid tot het online streamen en terugkijken van programma’s, worden we op onze wenken bediend. Er gaat niets boven het kijken van films of favoriete series vanaf een groot scherm.
Met LED achtergrondverlichting voor uw TV of flatscreen doet u daar nog een schepje bovenop: uw kijkbeleving wordt intenser en levendiger, en de beeldkwaliteit wordt sterk verbeterd.

Nieuwsgierig geworden hoe u dat zelf kunt realiseren met uw televisie? Hieronder leest u hoe u in een paar verrassend eenvoudige stappen uw TV of flatscreen verandert tot een eyecatcher voor instant kijkplezier!

Waterdicht maken van led profiel kan vrij eenvoudig. Mits je hiervoor de juiste materialen hebt. Om ledstrip in te gieten hebben we speciale sets met harsen. De hars maakt het profiel en de ledstrip die er binnen in zit 100% waterdicht. Maar dat niet alleem, je ledstrip wordt bijna onverwoestbaar.

LedstripXpert heeft alles om in de stemming te komen voor Valentijnsdag. Kijk hier hoe je deze Valentijnsdag nog kunt zorgen voor een beetje extra romantiek met korting op slaapkamer verlichting!

Meer laden
cs-cart add-ons, cs-cart licences, cs-cart developing