Wat zijn LED strips?


Wat zijn LED strips?

Wat zijn LED strips?

 

Laten we we het eerst maar eens hebben over de naam zelf. Led strips worden gevormd door een flexibele printplaat waarop elke x-aantal millimeters of centimeter een led is geplaatst. Een flexibele strip is zeer veelzijdig in zijn gebruik en de mogelijkheden zijn (bijna) eindeloos. Van plaatsing in een koof of rondom het bedframe, tot aan indirecte verlichting in uw kantoor of zelfs onder water in uw vijver. Met een beetje creativiteit met led strips bereik je al snel een mooie lineaire belichting met een "WOWfactor".


Zo veelzijdig als de strip is in zijn gebruik, zo groot is ook het verschil in aanbod van flexibele led strips. Deze verschillen zijn te vinden in de prijs, het aantal en typen leds, het formaat, de openingshoek, de lichtsterkte maar vooral ook grote verschillen in kwaliteit.
 

Wat voor kleuren zijn er?

Er zijn vele verschillende soorten strips. Zo kennen we de mono kleur strips zoals warm wit, neutraal of helder wit en koud wit. Maar ook RGB strips. Deze kunnen alle kleuren van de regenboog maken.

 

We onderscheiden elke led strip in:

 

 • Merk
 • (licht) kleur
 • Lichtsterkte (aantal leds)
 • Lengte in meter.

 

Merk LEDs op de led strip

We zijn bekend met veel fabrikanten van leds. En op het eerste oog zijn ze allemaal hetzelfde. En hoe vervelend dan ook je komt pas achter de kwaliteit wanneer je ze koopt en gaat gebruiken. Van te voren is lastig te zeggen of het een goede of slechte kwaliteit strip betreft. Daarom gebruiken wij leds van het merk Epistar. Epistar is een fabrikant uit Taiwan en leverd onder andere leds voor bijvoorbeeld "backlight" van TV en telefoons. Een top leverancier met hoge kwaliteit en lange levensduur.

 

LED strips WIT

Onze mono kleur led strips bieden we aan in verschillende tinten ook wel kleurtemperatuur genaamd en wordt uitgedrukt in Kelvin. Wij hebben vijf verschillende soorten lichtkleuren.

 • warm wit 2400K
 • warm wit 2700K
 • warm wit 3000K
 • neutraal wit - 4000K (ook wel helder wit genoemd)
 • koud wit - 6000K

 

Meerdere soorten Warm Wit?

De warm witte kleur is een breed begrip. De meeste warm witte led strips hebben de lichtkleur 3500K. Hoewel deze als warm wit wordt gerekend lijkt deze kleur eerder op een lichtkleur voor in kantoor. Wij hebben alleen echte warm witte kleuren. Varierent van 2400K welke puur sfeer is, 2700K voor algemene verlichting en 3000K voor de praktische warm wit verlichting.

 • Warm wit 2400K is de meest warme kleur en wordt gebruikt voor de sfeer toepassingen. Zoals in de slaap- en huiskamer. Zeer vriendelijke aan de ogen en geeft een intiem gevoel van sfeer.
 • Warm wit 2700K is de lichtkleur die we gewend zijn van de gloeilamp en is een goede basis voor sfeerverlichting. Het wordt gebruikt voor bijna alle toepassingen van huiselijke sfeeren tot het kantoor en alles wat er tussenin zit.
 • Warm wit 3000K is frisser warm wit en is ideaal voor waar praktisch warm wit licht nodig is.

 

Helder WIT en Koud WIT

 • Helder wit - een frisse witte kleur welke ideaal is voor kantoor en vergaderruimtes
 • Koud wit -  is licht dat een blauwe tint kent. Het is zeer helder licht en ideaal voor accenten. Ook zie je deze lichtkleur vaak terug in vitrines en stellingen.

 

RGB led strips - Multi kleur verlichting

RGB is een afkorting voor Rood, Groen en Blauw. Hoewel de naam doet vermoeden dat je alleen deze kleuren kunt maken is dit niet het geval. Het zijn de basis kleuren en als je deze mengt krijg je alle kleuren van de regenboog. Met de juiste afstandsbediening heb je 16,7 miljoen kleuren tot je beschikking.

 

Lichtsterkte Normaal of High Power?

 Lichtsterkte bepalen we op basis van 2 eigenschappen. Namelijk het aantal leds p/ meter en het soort led. We kennen meerdere soorten leds voor verschillende strips. Onderstand de meest gangbare led voor mono kleur strips.

 

3528 SMD LED (enkele kleur)

De 3528 led is de meest gebruikte led bij ons. We gebruiken deze led van het merk Epistar, een led leverancier uit Taiwan. Dit lampje heeft zijn naam te danken aan zijn formaat. Deze is namelijk 3,5 x 2,8mm groot. Onze mono kleur strips voeren we standaard uit met 60 of 120 lampjes p/ meter.

Aantal leds per meter led strip - lichtsterkte ten opzichte van gloeilamp - Wattage:

 • 60 leds is normale lichtsterkte - 35Watt - (4,4 - 4,8W)
 • 120 leds is high power - 60Watt - (8,8 - 9,2W)

 

 

 

5050 SMD LED (RGB mulitkleur)

 

 

 

De 5050 led gebruiken we voor onze RGB led strips. Ook van het merk Epistar uit Taiwan. dit lampje heeft zijn naam te danken aan de afmetingen. 5x5mm groot en heeft 3 diodes in 1 ledlampje. Als je elke diode een andere kleur geeft zoals bij RGB. Dan heb je dus multi kleur led. Onze RGB strips worden p/ meter uitgevoerd met:

Aantal leds per meter led strip - lichtsterkte ten opzichte van gloeilamp - Wattage:

 • 30 leds p/ meter is nomale lichtsterkte - 50Watt - (7 - 7,2W)
 • 60 leds p/ meter is high power - 75Watt - (14 - 14,4W)

 

Opmerkingen

Geen berichten gevonden

Reageer
cs-cart add-ons, cs-cart licences, cs-cart developing