Wat voor soort ledstrip dimmers en controllers zijn er?


RF - WIFI - IR - BT of AB

IR = Infrarood afstandsbediening

De afstandsbedieningen met infrarood kent vrijwel iedereen. Je TV of geluidsinstallatie heeft waarschijnlijk een infrarood afstandsbediening. Deze afstandsbedieningen zal je op het apparaat moeten richten om van zender te kunnen veranderen of geluids niveau te verhogen / verlagen. Onze afstandsbediening werken dus net zo. De ontvanger heeft een klein (vrij te plaatsen) infrarood oog en hier richt je met de afstandsbediening op om deze te kunnen instellen. In de sommige gevallen is zo'n systeem voldoende. Gebruik je echter meerdere infrarood apparaten kunnen deze elkaar "storen". Dus niet altijd even handig. Voordeel is dat deze afstandsbedieningen vrij goedkoop zijn. 

 

 

RF = RadioFrequency oftwel Radiografische afstandsbediening

Radiografisch is het systeem wat niet stoort. Je hoeft het niet te richten op de "ontvanger". Het werkt dus altijd. Omdat radiografische signalen door muren en kasten heen gaan kan je het dus wegwerken zodat je het systeem niet ziet. Daarbij heeft een radiografische afstandsbediening een veel groter bereik, soms wel tot 50 meter. Het is dan ook daarom dat veel van onze systemen zijn uitgerust met Radiografische afstandsbedieningen.

 

 

WiFi afstandsbediening

WiFi is bekend van de internet verbinding die we hebben met de Router die we allemaal thuis hebben om draadloos internet te kunnen hebben. Deze systemen werken met je telefoon en tablet (zowel android als Ipad). Je kan inloggen op de "hotspot" van je ledverlichting en deze naar kleur en smaak instellen. Onze systemen kan je ook instellen op je eigen draadloze netwerk en kan je direct de kleur instellen en dimmen wanneer je dat nodig bent. Eigenlijk is WiFi net als de RF, het gaat door muren en kasten heen. Het voordeel is dat je overal je ledstrip wifi ontvanger kan plaatsen. Zolang deze contact heeft met de ontvanger van de (RGB ledstrip) zal deze de kleur instellen zoals jij die ingeeft. 

 

 

BT = Bluetooth smart phone bediening

Het laatste en nieuwste systeem op de markt. Met de bluetooth instelling van je smartphone of tablet (zowel android als IOS) kan je de kleur en lichtsterkte instellen van je led strips. Het is het meest eenvoudige systeem wat er is te verkrijgen. Ben je in de ruimte waar je "smart device" de BT-ontvanger ziet, kan je deze instellen. Niet zoeken naar je hotspot thuis. Direct de kleur instellen. Bluetooth systemen hebben dan ook de toekomst. Eenvoudig in gebruik, hoeft niet in het zicht en alles instellen zoals jij dat wil. Inclusief timer functie en dimmen. Het is met Bluetooth mogelijk. 

Opmerkingen

Geen berichten gevonden

Reageer
cs-cart add-ons, cs-cart licences, cs-cart developing